„K moderování jsem se dostala přes blanenské divadlo Kolárka. Moderovala jsem soutěže a akce pro školy, později plesy. Bylo to, jak se lidově říká, za pusu a za párek, dnes mě to ale živí," usmívá se dívka.

V současnosti moderuje společenské akce pro město Blansko a firmy. Pro velké knihkupectví autogramiády a křty knih. Jako animátorka pak baví děti. A hraje v divadle Kolárka, kde pracuje ještě jako manažerka. Dokončuje konverzační komedii, one woman show, Husa na víně. „Na tom všem mě nejvíc baví kontakt s lidmi," říká.

Jako moderátorka se setkává se zajímavými lidmi. „Uváděla jsem třeba autogramiádu a křest knihy Zpověď principála. O majiteli cirkusu Jo-Joo. Velmi na mě zapůsobil také životní příběh modelky Veroniky Kašákové, která vyrůstala v dětském domově," popisuje zážitky z moderování Šindelářová. Obrovským zážitkem pro ni byl rozhovor se zpěvákem Karlem Gottem.

Před akcí si o lidech, se kterými se setká, musí zjistit často velké množství informací. „Na akci jdu s tím, že třeba půlku informací nepoužiju, ale mám je napsané v deskách jako zálohu pro případ nouze. Dřív jsem se snažila všechno našrotit nazpaměť, ale teď už si píšu jen hlavní body a improvizuji," říká.

Jejím cílem je zdokonalit se v angličtině. „Už jsem musela odmítnout nabídky na lékařský kongres v zahraničí a autogramiádu. V angličtině. Netroufla jsem si. Je to úplně jinak placené. Hrozně ráda bych si taky někdy zahrála v nějaké veselé pohádce. Jsem moderátorka, ale vlastně také napůl herečka," směje se.

Divadlo Kolárka a lidé okolo něj jsou pro ni srdcovou záležitostí. „Snažíme se divadlo přiblížit lidem z okolí, školám. Vymýšlet nová představení a hlavně pravidelně hrát," přibližuje.

Vždyť Kolárka vlastně stojí i za jejím uměleckým jménem. „Teta mi říkala Niko. To se mi hrozně líbilo. Nika Lárová je pak přesmyčka této přezdívky, mého jména a ulice Kollárova, kde je blanenské divadlo," uzavírá dívka.