Cestující z nich od dubna přestoupí na lokálku do Boskovic, která jim dřív ujížděla, protože spěšné vlaky zastavovaly ve Skalici až po jejím odjezdu. „Všem, kdo se zasloužili o skutečně správný významový výklad spěšný vlak, patří od cestujících, studujících a pracujících v Brně jedno velké děkujeme,“ okomentovala novinku jedna z cestujících Lenka Nerudová.

Čtěte také: Novinka na Dyji. Autobus odveze vodáky na základnu

Tři spěšné vlaky nově nebudou stavět v Židenicích a na zastávce v Adamově. Díky tomu ušetří spoj několik minut a na nástupiště ve Skalici dorazí před odjezdem lokálky do Boskovic. Tu dosud stíhali pouze lidé, kteří místo spěšného vlaku vyrazili z Brna dřív osobákem. Ten totiž přijíždí do Skalice s několikaminutovým předstihem. „Od obyvatel Boskovic jsme dostali řadu žádostí, aby byla návaznost na osobní vlak do Boskovic ve Skalici zajištěná. Jízdní řád jsme proto připomínkovali,“ uvedla boskovická starostka Hana Nedomová.

MODERNÍ SOUPRAVY

Na Vyškovsku cestují lidé pohodlněji od konce loňského roku. Na trase mezi brněnským hlavním a křenovickým horním nádražím přibylo moderních souprav RegionPanter. Jsou prostorné, klimatizované, mají pohodlná sedadla, zásuvky pro laptopy a připojení na internet přes wi-fi. Navíc jsou nízkopodlažní a pro vozíčkáře je v nich připravená nástupní plošina. Nevidomí pak mají k dispozici speciální zařízení pro usnadnění orientace při nástupu.

Přečtěte si: Sběr medvědího česneku? Ideální doba. Záměna s konvalinkou ale může být smrtelná