Ta už je částečně hotová. Jsou na ní vysázené stromy, trávník, zábradlí a je také opravená koruna opěrné zdi, kde přibylo nové zábradlí. „Nedávno jsme dokončili úpravu zpevněné odstavené plochy, kde mohou parkovat auta do tří a půl tun," uvedl vedoucí odboru správy majetku města Radek Malý.

Na bývalém parkovišti adamovských strojíren přibyla před časem také dřevěná pochůzná plocha v délce čtyřiceti metrů pro pěší. „Letos tuto lokalitu ještě vylepšíme o lavičky, odpadkové koše a veřejné osvětlení. Zaměříme se i na blízké okolí. Necháme opravit povrch přilehlé křižovatky, uděláme odvodnění a nájezd do bývalého Adastu, kde se propadá silnice," upřesnil Malý.

Pás zeleně

Nedaleko bývalého parkoviště bude i pás zeleně se stromy a keři. Kolik mají další úpravy náměstí stát, v tuto chvíli ještě Adamovští nevědí.

V centru Adamova a dalších ulicích ve městě pak ještě dělníci namontují nové ukazatele. „Jedná se o směrovky například ke kostelu svaté Barbory nebo k městskému úřadu," vysvětlil Malý.

Novou podobu má i sousední Smetanovo náměstí. Na vyvýšené ploše, kde v minulosti stála socha rudoarmějce a později byla tržnice, je nyní parkoviště. Pro šestnáct osobních aut. „Donedávna se jednalo o nevyužitou plochu. Je to pozemek města. Prostranství jsme nechali vydláždit, namontovat svodidla a také značky," uvedl adamovský místostarosta Jiří Němec.