Třetí etapa stavebních úprav spočívala ve vytvoření dvou zbrusu nových bytových jednotek. „Ve druhém poschodí se nacházel byt o parametrech 3+1. Ten byl ale zbytečně velký a pro nájemníky nákladný. Proto jsme se rozhodli jej rozdělit na dva menší, 2+1 a menší 1+kk. Za jejich pronájem tak zájemci pochopitelně zaplatí výrazně nižší částku," vysvětlila Leona Mazourková z investičního oddělení blanenského odboru investic a územního rozvoje.

Práce měla na starosti firma Letostav. „Její pracovníci mimo jiné vyzdili nové příčky, vytvořili hygienická jádra koupelen s novými obklady a podlahami, nový dveřní otvor ve střední stěně, nahodili nové omítky, vyměnili okna a vybavili nové kuchyňské linky. Postarali se také o elektrické a zdravotechnické rozvody, které úzce souvisí s příslušenstvím koupelen," vyjmenovala Mazourková.

Navíc na stejném patře opravili západní terasu. „Obyvatelé domu pracemi nijak netrpěli, pouze o zvýšené hlučnosti a prašnosti jsme je dopředu informovali," řekla Mazourková a dodala, celkové náklady přesáhly milion korun.

Bytových jednotek v domově v budoucnu přibude. „Pouze zatím nedokážeme říct, kdy to bude. Postupovat ale budeme podobným způsobem. V každém patře se například nachází zbytečně rozsáhlé takzvané potkávací místnosti," naznačil vedoucí blanenského odboru investic a územního rozvoje Marek Štefan.