Na tento záměr vyhlásila společnost veřejnou sbírku. Osloví také firmy z regionu. „Za objekt chce majitel pět a půl milionu korun. Zhruba půl milionu bude stát prvotní rekonstrukce. Je například potřeba opravit střechu. Z diskotéky chceme vytvořit bezpečný prostor pro mladé a místo setkávání pro lidi z celého města,“ uvedl ředitel neziskovky Pavel Kratochvil.

Pracovníci Elimu působí v sociální oblasti nejen na území města Letovice. V novém klubu pro děti i tenageery má vzniknout také kavárna pro jejich doprovod, učebna angličtiny či hudební zkušebna. A také místo pro pořádání koncertů, festivalů a dalších kulturních akcí. Na transparentní účet zatím lidé poslali bezmála 230 tisíc korun. „Majitel nechce za budovu zrovna málo. Je to vůbec reálné? Zajímalo by mě také, co bude s penězi, které se vyberou ve sbírce a Fabriku se nepodaří koupit?“ zajímalo například Veroniku Nečasovou z Letovic.

Ilustrační foto.
Může poškodit ledviny. Pokles spodních vod vyhnal uran ve vodě nad limit

Podle Kratochvila se může zdát, že projekt vypadá bláznivě. Přesto chce neziskovka pro získání budovy udělat maximum. Čas sehnat prostředky má do přelomu dubna a května. „Jednu diskotéku jsme už na volnočasový klub přebudovali. V Boskovicích jsme získali bývalou diskotéku Maják, kde se dnes schází mladí lidé a tráví čas smysluplně,“ dodal.

Pokud se společnosti nepodaří budovu koupit, peníze ze sbírky nad pět set korun bude vracet dárcům zpět, což je napsáno i propozicích sbírky. „U ostatních se budeme s dárci domlouvat, zda je nechtějí nechat na rozvoj naší organizace,“ upřesnil Kratochvil.

Hledání zaměstnání. Ilustrační foto.
Ještě vyšší plat? To už firmy lidem nesplní