První ročník akce hudebníci uspořádali loni. „Chceme přispívat na dobročinné účely a spojení s muzikou a zábavou pro lidi nám připadá jako nejlepší možnost. Uvidíme, jak se nám to tentokrát povede a kolik přijde návštěvníků. Vstupné jsme stanovili na stokorunu. Kdyby se nám podařilo vybrat pět až deset tisíc korun, považovali bychom to za úspěch," řekl frontman Karlových hraček Radek Klon.

Akce se podle něj zúčastní i ředitelka nadačního fondu Krtek a zájemci budou moct kromě vstupného přispět libovolnou částkou do pokladničky.

Do Zámeckého skleníku v Boskovicích si kapela na sobotní večer pozvala další hudební hosty. „Program v půl osmé zahájí mladí jazzoví hudebníci z Letovic Jazzulátka. Přijede i známá blusrocková formace Rusty Nail ve společnosti mladé kapely Try. Pozvání přijala rovněž hodně zajímavá kapela Kaderus Blues, která je vždy zárukou kvality," vyjmenoval Klon.

Hudebníci předpokládají, že hrát se bude až do jedné hodiny ranní. „Ve skleníku bude zábavové rozmístění stolů, lidé se budou moct volně bavit, o což nám jde. Také se soustředíme na to, aby akce byla zajímavá pro mladé i staré, prostě lidi každého věku," řekl dále frontman kapely.

Skupina Karlovy hračky má osm členů. Hraje jen vlastní skladby. „Naše hudba je zábavná a možná něčím jiná. Písničky mají vtipné i poetické texty. Jsme jen amatéři, kteří mají vlastní zaměstnání, ale muziku máme moc rádi," dodal Klon.