Obyvatelé Vysočan si podle jejich starosty Josefa Ovada uvědomují, ve které části žijí, ale považují se především za lidi z Vysočan. „Členové našeho zastupitelstva pocházejí z obou částí, základní i mateřskou školu nebo kostel máme samozřejmě společné. Názvy Molenburk a Housko už především připomínají náš původ," myslí si starosta Vysočan Josef Ovad.

Oslavy začnou v pátek. „Podařilo se nám zajistit oblíbený skákací hrad. Děti to určitě ocení. A pro starší obyvatele obce připravíme taneční zábavu v areálu Pod Lipama, kde bude hrát kapela Medium," uvedl Ovad.

Centrum na hřišti

Většina akcí se uskuteční na tamním hřišti. „V sobotu například lidé zhlédnou práci humanitární jednotky Českého červeného kříže, obou našich jednotek dobrovolných hasičů, místního leteckého modelářského klubu nebo fotbalový zápas starších pánů. Chtěli jsme, aby se předvedly pokud možno všechny organizace, které se nějakým způsobem podílejí na společenském životu Vysočan," řekl starosta.

Sám považuje za nejdůležitější den oslav neděli. „Navštíví nás několik vzácných hostů, pro které připravíme slavnostní oběd a prohlídku našich nejdůležitějších lokalit. Jsem si jistý, že máme co nabídnout. Ráno navíc počítáme se mší za obec a přibližně o půl jedenácté dopoledne místní farář Marcel Javora požehná novému praporu Vysočan," prozradil Ovad a dodal, že kdyby pršelo, program přesunou do tamního kulturního domu.