Desetipatrový dům koupila společnost LL Holding v roce 2008, z velké části od města. „Společnosti jsme poslali dopis, kde jsme se ptali, jak budou postupovat dál. Už mají všechny potřebné pozemky a v investici jim nic nebrání. Odpověděli nám, že nás budou prostřednictvím svého právního zástupce kontaktovat. Zatím se tak ale nestalo," sdělil starosta Blanska Ivo Polák.

Že k osobnímu jednání zatím nedošlo, potvrdila i Pavlína Vymazalová ze společnosti LL Holding. „Vedení města zatím nenavrhlo žádný termín," sdělila.

Poláka to překvapilo, protože od vzájemné korespondence uplynulo již několik týdnů. „Město teď není na tahu. My už nemůžeme udělat žádné další kroky. V dopisu bylo napsáno, že se nám ozvou. Proto čekáme, že slib dodrží a pustí se do projektu, který nám představili již před sedmi lety," vysvětlil blanenský starosta.

Chtějí stavět

Člen představenstva společnosti Pavel Liška ve svém prohlášení, které již dříve poslal Blanenskému deníku Rovnost, uvedl, že firma nemá v úmyslu stavbu centra jakkoliv oddalovat. „Vše se bude odvíjet od toho, jak se shodneme s městem Blanskem na našich podnikatelských záměrech ve zrekonstruované budově," uvedl Liška.

Upřesnil, že od města koupila společnost jen část desetipatrového objektu za tři miliony sto tisíc korun. „Navíc s mnoha obtížně řešitelnými závazky, břemeny a bez jediného pozemku," doplnil Liška.

Kvůli stavbě ABC Centra musela společnost odkoupit plochu na Wanklově náměstí, která byla léta zatížena soudními spory města se soukromými subjekty. A také například objekt pevně vklíněný do výškové budovy. Za něj včetně pozemků zaplatila přes třináct milionů korun. Do projektu celkem investovala již přes pětadvacet milionů.