Sezonu odstartoval už v sobotu výlov Klemovského rybníka v Doubravicích nad Svitavou na Blanensku. Přilákal stovky lidí. „Pokaždé se na tuto akci těšíme. Rádi uvítáme rybáře i gurmány mířící za rybími specialitami nebo dobrým vínem,“ podotkl za doubravické rybáře Jan Vladík.

Ilustrační foto.
Zájem o výlovy mezi Jihomoravany roste. Pořadatelé školákům vypráví o rybách

O slosovatelné cejšky, což jsou upomínkové destičky s datem rybolovu, si zasoutěží příchozí v sobotu sedmého října u rybníku Žleb II v Krasové na Blanensku.

Termíny výlovů
· sobota 7. října
rybník Žleb II, Krasová
· sobota 14. října
rybník Dymák, Jedovnice
· sobota 21. října
rybník Jandovka, Vyškov
· sobota 28. října
rybník Korálek, Býkovice
· sobota 28. října
rybník Olšovec, Jedovnice
· neděle 29. října
rybník Olšovec, Jedovnice

Jedovničtí rybáři vyloví na konci října rybníky Dymák a Olšovec. Součástí výlovu Olšovce bude i dvoudenní jarmark, doprovodný program pro děti a rybí trh. „Na Olšovci budeme ryby prodávat ve větším množství. Kilo kapra se bude pohybovat stejně jako loni okolo šestaosmdesáti korun,“ uvedl rybář Josef Kocman.

Na tom, že se ceny nebudou příliš lišit od těch loňských, se rybáři shodují. Výrazně je podle nich neovlivnilo ani letošní sucho. „Sucho tu bylo, měli jsme problém s udržením hladiny, ale na úhynu ryb se to neprojevilo,“ potvrdil Jiří Konopáč z býkovického rybářského spolku. Ten pořádá poslední říjnovou sobotu výlov rybníku Korálek.

Výlovy se u veřejnosti v regionu těší oblibě. „Tyto akce mě nikdy nezklamaly. Letos určitě vyrazím taky,“ těší se například Martin Kobera z Blanska.

Ve Vyškově se mohou zájemci vypravit za tři týdny na výlov rybníku Jandovka. „Na Jandovce ale ryby bohužel prodávat nebudeme. Nemáme tam na to zázemí,“ řekl rybář Radoslav Kotík.

Kamion s přívěsem s bednami plnými králíků se v pondělí krátce po šesté hodině večer převrátil v bučovické místní části Marefy.
Kamion převážející víc než dva tisíce králíků havaroval. Sjel do příkopu

Napraví to v příštím roce, kdy podle Kotíka uspořádá Moravský rybářský svaz prodejní výlov rybníka Kačence se stánky, programem a hudbou.

KRISTÝNA KUCHARČÍKOVÁ