„Zatímco obvykle by touto dobou byly nejrůznější přehlídky středních škol a festivaly vzdělávání v plném proudu, teď studenti tápou. Víc než kdy jindy jsou odkázaní na sociální sítě a zkušenosti starších kamarádů,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast vzdělávání Jiří Nantl.

Na portále najdou uchazeči ucelený seznam všech středních škol v Jihomoravském kraji, jednoduché třídění podle kritérií či kalendář dnů otevřených dveří jednotlivých škol. „Rozhodnutí o střední škole formuje životní cestu dospívajících a špatná rozhodnutí se těžko napravují. Abychom tu neměli generaci profesně nespokojených lidí, musíme jim v nalezení správné cesty maximálně pomoci,“ uvedl Nantl.

Veronika Procházková nyní pracuje na vydání knihy pomocí startovače.
Knihu dopsala Veronika Procházková na jaře při pandemii, teď ji plánuje vydat

Aplikace je funkční i v prohlížečích mobilních telefonů. A když si žák nevybere sám, pomohou online kariérní poradci. „Jsme připraveni konzultovat se zájemci online, projít s nimi jejich zájmy, schopnosti a nasměrovat je tak, jako to děláme už po řadu let, jenže letos pomocí videohovorů a chatů,” upřesnila roli kariérních poradců Martina Milotová z JCMM.