I přes nedávné uvolňování opatření zůstává tamní jednokolejka pro osobní dopravu ve zmíněném úseku stále zavřená. Zřejmě ještě další měsíc. „Důvodem je výluka, kterou Správa železniční dopravní cesty dlouhodobě ještě před epidemií koronaviru plánovala na červen. Podle našich informací by měly vlaky v tomto úseku opět jezdit od prvního července,“ uvedl mluvčí boskovické radnice Jaroslav Parma.

Ilustrační foto
Drama v Blansku: mlátil pěstmi kolem sebe, zkrotil ho až elektrický paralyzér

Jeho slova potvrdil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš. „Výluka potrvá do konce června. Na trati se opravují mosty a propustky,“ upřesnil Illiaš.

Náhradní autobusová doprava chybějící spojení v nouzovém stavu nenahradila a v plánu není ani po dobu výluky. „Mezi Velkými Opatovicemi a Boskovicemi jezdí pravidelně autobusy a náhradní autobusová doprava není tedy nutná. Ve vlacích navíc na tomto úseku jezdilo minimum lidí, takže se dočasné zrušení spojení kvůli epidemii a nyní kvůli výluce cestujících příliš nedotkne,“ řekl Květoslav Havlík ze společnosti Kordis, která má na starost integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje.