Je součástí putovní vědecké show Věda a technika jede! „Exponát vtahuje diváka do dvou rozdílných světů, nabízí totiž media-serverem řízenou projekci umístěnou v dutém kvádru. Multimediální EXPO modul z dílny jihomoravských vědeckých institucí představuje moderní kosmické technologie nebo elektronovou mikroskopii,“ informovala ředitelka muzea Pavlína Komínková.

Příchozí si díky unikátnímu exponátu prohlédnou vývoj vesmíru, mnohonásobně zvětšené lidské orgány nebo třeba psí blechu. „Modul je přístupný zdarma ve vzdělávací místnosti zámku – zámecké obrazárně. Otevřeno je od úterý do soboty kromě svátků, vždy od desíti do sedmnácti hodin,“ upřesnila Komínková.

Momentka z futsalového utkání ve sportovní hale v blanenské ulici Údolní. Pro diváky je vyhrazeno jen několik míst. Tribuna chybí.
Sportovní hala v Údolní? Plánují hlediště i zázemí pro stolní tenisty

Na blanenském náměstí Republiky pak putovní vědeckou show až do pátku doplňuje pojízdná dílna FabLab Experience. Zázemí má v návěsu kamionu. Příchozí si vyzkoušejí například práci s 3D tiskárnou, laserovou řezačkou nebo řezací plotr. Pro veřejnost je dílna otevřená denně do tří hodin odpoledne do šesti večer. Od pondělí se pak modul a pojízdná dílna přesunou do Boskovic.