„Právě provádíme stavební část. Teď v lednu a v únoru budeme montovat technologie a v březnu už bychom mohli začít vařit pivo. První várka bude ale jenom zkušební," uvedl jeden z budoucích sládků Patrik Rokytka. Na první pivo z Vísek si tak lidé počkají do dubna.

Vyrábět budou v Agrocentru Ohrada všechny druhy piva kromě toho nealkoholického. „Vařit budeme piva světlá, tmavá i polotmavá, nejvíce se ale zaměříme na světlý jedenáctistupňový ležák. Připravovat chceme i speciály například k různým výročím a svátkům," vyjmenoval Rokytka.

Vařit budou v minipivovaru jen z přírodních ingrediencí. „Chceme používat kvalitní české klasické suroviny bez použití různých náhražek, stabilizátorů a podobně," řekl budoucí sládek.

Podle něj bude pivo zpočátku k dostání jen v agrocentru, později ho ale chtějí dodávat i do vybraných restaurací v okolí.

Společně s pivovarem vzniknou ve víseckém agrocentru i pivní lázně. „Naši návštěvníci budou mít možnost absolvovat různé procedury, pří kterých budeme používat pivo a pivovarské kvasnice," dodal Rokytka.