Ve víseckém agrocentru se dosud zaměřovali na chov hovězího skotu. „Rozhodli jsme se, že vlastní pivo bude dalším krokem k nalákání lidi na naše kvalitní produkty. I pivo budeme vařit podle starých receptur a výhradně z ověřených českých surovin," slíbil hlavní vísecký sládek Patrik Rokytka.

Zatím budou vyrábět pouze dva druhy piva. Jedenáctistupňového světlého Bejčka a třináctistupňovou polotmavou Víseckou pšenku. „Plánujeme i nějaké ovocné speciály. Naše pivo zatím nabídneme jen v několika restauracích na Blanensku, ale chceme expandovat i do Brna a Prahy," poodhalil plány Rokytka.

Novinku chválí i starosta Vísek Stanislav Kamba. „Vítám každou podobnou aktivitu, která navíc pomůže vytvořit nová pracovní místa. A samozřejmě si všichni rádi pochutnáme na lepším a zdravějším pivu," přiznal starosta.

Slavnostní otevření pivovaru bude po oba dny doprovázet bohatý program. „Poté, co v pátek ve tři hodiny odpoledne pivovar vysvětíme, budou následovat například koncerty, ohňostroj nebo soutěže s pivní tematikou," vyjmenoval Rokytka.