Zábavné klání soutěžních dvojic tam startuje ve dvě hodiny odpoledne. Čeká je dokonce i cesta do zahraničí. Hlavním tématem letošního ročníku je totiž cestovní kancelář. „Vylosují si třeba, že pojedou do Mexika. Tak je podle toho oblékneme. Každá z dvojic ale bude plnit stejné úkoly. Například si budou muset v hromadě ponožek najít páry a zabalit si je do kufru. Všechny samozřejmě stejné nebudou," usmál se jeden z organizátorů akce Jan Dvořák.

Součástí akce je také Starostova padesátka, což je běh s padesátikilovým pytlem obilí na zádech. „Pro starší soutěžící bude určený závod Veteránská třicítka. Padesátikilový pytel by pro ně byl těžký," uvedl Dvořák.

Pořadatelé tradičně připravili i Mezinárodní běh žen pro matky s dětmi. „Společně si procvičí schopnost dělat víc věcí najednou. Maminky na trati vyzvednou děti u provizorní školky, nakoupí potraviny nebo vyberou z bankomatu peníze. Samozřejmě ne doopravdy, budou to modelové situace jako ve skutečném životě," přiblížil Dvořák. Akci svým vystoupením zpestří silák Železný Zekon.