Vedení města nazývá stavbu nové posilovny jako projekt Fitness pro život. „Máme nevyužitý prostor v suterénu Spolkového domu. Hned vedle je tělocvična, takže zázemí pro sportovní aktivity tam už máme," vyjádřil se k projektu starosta Křtin František Novotný.

Posilovna bude poměrně malá, prostory pro ni určené mají rozlohu necelých čtyřicet metrů čtverečních. Je určená pro všechny zájemce. „Ve Křtinách byla po podobném fitness centru velká poptávka. Když máme volné prostory, rozhodli jsme se místním lidem vyhovět," řekl starosta.

Podle něj bude v únoru nebo v březnu známa přesná podoba toho, jak bude novinka vypadat. V létě se pak počítá s dokončením posilovny a jejím otevřením zájemcům.

„Celková částka na zřízení posilovny se vyšplhá asi ke sto padesáti tisícům. Je v ní zahrnuto kompletní vybavení posilovny i potřebné stavební úpravy. Osmdesát tisíc korun bychom měli získat jako dotaci z Místní akční skupiny Moravský kras," dodal Novotný. Vybavení posilovny bude základní. Návštěvníci se mohou těšit například na běhací pás nebo veslovací trenažér.

„Ve Křtinách už sice jednu posilovnu máme, ale je určená spíš pro profesionální kulturisty. Nové fitness centrum bude otevřené pro každého," dodal starosta.

ONDŘEJ EKL