Co vedlo tvůrčí tým kolem režiséra Tomáše Trumpeše k výběru právě této látky? „Někdy se říká, že autor si nevybírá téma, ale naopak. Tak tomu bylo i v tomto případě. Když jsem román četl, zaujala mě jeho dramatická struktura. Myslím, že na divadle může fungovat dobře. Ale lépe než já to posoudí diváci," uvědomuje si kmenový režisér.

Podobně jako u předchozí inscenace Uvařeno podle předlohy Jáchyma Topola dávají v Nabosu větší prostor scénografickému řešení inscenace. „Opět se bude do značné míry jednat o výsledek spolupráce s výtvarnicí Evou Tajovskou. Specifičnost scény se ale projeví i v menším množství sedadel v boskovické sokolovně, takže zájemci o vstupenky by neměli příliš váhat," upozorňuje Trumpeš.

Divadlo dali dohromady před více než jedenácti lety. „Tehdy divadelní tvorba v Boskovicích trochu stagnovala. Naši kolegové se ale od té doby dali zase do práce, takže se považujeme za jeden z mladších souborů. Jsme spíše alternativní a takové je i naše publikum. Věk diváků takovou roli nehraje," říká režisér.

Jejich repertoár je velmi široký. Kromě klasické činohry se věnují divadlu poezie nebo studiovým představením. „Sice jsme všichni amatéři bez divadelního vzdělání, ale herci jsou dostatečně šikovní," chválí Trumpeš.