„Všimli jsme si, že v okolí nikdo nepořádá žádné podobné akce, kde by se scholy mohly setkávat. Například na jihu Moravy existují festivaly schol, to je pro nás ale daleko. Proto jsme se rozhodli zorganizovat tuto akci, kde členové schol, což jsou většinou mladí lidé, budou mít možnost předávat si mezi sebou dojmy a zkušenosti," přiblížil organizátor akce Radek Hanskut ze Salesiánského hnutí mládeže Klubu Sulíkov.

Letos se na akci představí čtyři scholy. „Bude to schola ze Křetína, schola sebranické a kunštátské farnosti, schola z Knínic u Boskovic a schola z Lomnice u Tišnova," vyjmenoval Hanskut.

Program setkání schol začne v sobotu už o půl deváté ráno zahájením a uvítáním účinkujících. Jeho součástí bude představení tamního klubu mládeže, přednáška o eutanazii a především představení zúčastněných schol, „To začne v jednu hodinu odpoledne v kulturním domě Rozseč nad Kunštátem. Každá schola dostane prostor říci něco o své historii a své činnosti. Potom také každá zahraje čtyři písně," přiblížil Hanskut s tím, že vstupné na akci je dobrovolné.

Akci zakončí společná mše svatá v pět hodin odpoledne v tamním kostelíku svatého Antonína.