Pokud Ráječtí s žádostí uspějí, chtějí tělocvičnu opravit o letošních letních prázdninách. „V návrhu rozpočtu na tento rok už máme na opravu tělocvičny vyčleněnou část peněz. Rozpočet budeme schvalovat začátkem března. Pokud zastupitelstvo rozpočet schválí a dostaneme dotaci, tak chceme co nejdříve vybrat dodavatele, abychom v létě o prázdninách mohli provést celou rekonstrukci," přiblížil starosta Rájce-Jestřebí Pavel Perout.

V tělocvičně chtějí Ráječtí kompletně vyměnit elektroinstalaci a osvětlení, a opravit strop a podlahu. „Podlahu dáme buďto parkety nebo palubky, podle doporučení dodavatele," řekl Perout.

Tělocvična si podle něj opravu už zaslouží. „Naposledy se tam dělaly jen dílčí rekonstrukce a údržba, jako instalace ochranných zábran na okna a na topení a drátkování parket. Ty už jsou ale zčásti uvolněné, zčásti uštípané a už je potřeba je vyměnit. Hraje se tam například i stolní tenis a na ten je zase potřeba hodně světla, proto budeme měnit i osvětlení," vysvětlil Perout s tím, že tělocvičnu využívá kromě žáků školy i řada spolků a organizací.

Oprava tělocvičny bude podle něj stát mezi pěti sty a sedmi sty padesáti tisíci korun. „Z dotace bychom mohli získat až dvě stě tisíc korun. Zbytek bychom hradili z rozpočtu města," dodal rájecký starosta.