K přímým přenosům ze zastupitelstva v Olešnici přispěla žádost místních obyvatel. Vedení radnice nechalo v rohu v jednacího sálu nainstalovat kameru a uprostřed mikrofon, který snímá zvuk. Dění se živě přenáší na kanále na Youtube. „Zatím byla sledovanost kolem dvaceti návštěvníků. Stalo se ale to, že ti, co dříve přicházeli na zastupitelstva osobně, tak už je teď sledují doma,“ uvedl olešnický starosta Zdeněk Peša s tím, že z jednání zastupitelstva se nepořizují záznamy.

V Boskovicích online přenosy na internet zavedli před čtyřmi roky. Po počátečním nadšení, ale sledujících postupně ubylo. Teď se na jednání zastupitelů dívá kolem deseti lidí. „Sledovanější jsou záznamy, které mívají asi sto dvacet shlédnutí. Záznam je ale upravený. Musíme z něj vypípat všechny osobní údaje, které v něm zazní,“ podotkl Jaroslav parma, který má přenosy v Bosovicích na starosti.

Na internetu se jednání zastupitelů mohou podívat i lidé v Brně, ve Vyškově nebo v Kyjově. Záznamy ze schůzí pořizuje i radnice v Mutěnicích na Hodonínsku.

V Šošůvce se konal třetí ročník siláckého pětiboje. Vítězství obhájil Jakub Vágner.
Strongman Šošůvka? Přehlídka svalů a vzpomínka na kamaráda