První vznikne podle starostky Hany Nedomové za finančním úřadem. „Už jsme vybrali firmu, která jej postaví. Letos se pustíme do první etapy projektu a vytvoříme šest podélných parkovacích míst. Celá akce přijde na více než tři a půl milionu korun," vysvětlila starostka Boskovic. Podobnou částku zaplatí radnice i za parkoviště, které vznikne u nemocnice. „Tam vybudujeme dalších šestadvacet parkovacích míst," upřesnila Nedomová.

V příštím roce se pak řidiči mohou těšit na čtyřicet nových parkovacích stání ve frekventované ulici Hybešova. „Tuto středu přijede do Boskovic hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a mimo jiné s ním budeme jednat o vytvoření tohoto parkoviště. Pomohlo by také studentům Vyšší odborné školy ekonomické a zdravotnické a Střední školy Boskovice. Protože je zařízení majetkem kraje, musíme s ním tuto investici, která přijde zhruba na šest milionů korun, projednat," vysvětlila Nedomová.

Nové parkoviště vítá i ředitel školy Pavel Vlach. „Hybešova je zaplněná auty. Má tady být kolmé stání. Pak se sem vejde i více aut," řekl.