„Opravy škol jsme samozřejmě chtěli mít hotové do konce prázdnin. První výběrové řízení jsme vypsali v dostatečném předstihu, ale stavební firmy se bohužel nepřihlásily. Museli jsme proto vypsat nové,“ řekl místostarosta Jiří Crha.

V blanenských základních školách v ulicích Dvorská, Tomáše Garrigua Masaryka a Erbenova opravují firmy v těchto dnech tělocvičny. „Jde o dražší rekonstrukce. Dělníci vyměňují podlahy, elektroinstalace a část topení,“ upřesnil Crha. Celkově se podle něho jedná o investice za několik milionů korun.

Ilustrační foto.
Povinné plavání? Školy trápí dojíždění a obsazené bazény

ZA MILIONY KORUN

Předpokládaný konec prací i cena se u každé ze základních škol liší. Oprava tělocvičny ve škole T. G. Masaryka bude stát asi milion dvě stě tisíc korun. Hotovo by mělo být příští týden.

Ve Dvorské mají opravy trvat do konce září a jejich cena je milion čtyři sta tisíc korun. „Pouze v Základní škole Erbenova se práce protáhnou až do října, protože se tam opravují i přilehlé prostory k tělocvičně. To vše za přibližně dva miliony čtyři sta tisíc korun,“ informoval blanenský místostarosta Crha.

Ve škole v Salmově ulici budou mít opravenou střechu, do které už delší dobu zatékalo. Město to přijde na milion korun. „Střecha byla poškozená v části pavilonu A. Dělníci už s pracemi finišují. Hotovo bude v nejbližších dnech,“ uvedl zástupce ředitele školy Miroslav Starý.

STANISLAV ŠINDELKA