Opravy mají stát zhruba tři sta tisíc korun. „Na opravy tyto peníze máme. Uvidíme, co řeknou statici, jestli nebude potřeba věž ještě nějak upravit. Můstek totiž odjakživa vibroval, jak lidé skákali z prkna. Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že je po statické stránce v pořádku," řekl Radek Snopek, jednatel Služeb Blansko, které mají správu blanenského krytého bazénu na starosti.

Podle Snopka už bylo načase věž opravit. Keramické obložení bylo na řadě míst poškozené stejně jako povrch podlah. Navíc bylo rezavé schodiště. „Při opravách můstku dělníci také odstraní skokanské prkno, které je necelé tři metry nad vodou. Místo něj tam bude jen plošina. Je to i kvůli bezpečnosti plavců," upřesnil Snopek s tím, že práce skončí v únoru.

S dalšími většími opravami v lázních letos Blanenští nepočítají. „Jsme rádi, že se v rozpočtu města našlo alespoň těch tři sta tisíc na opravu skokanské věže," dodal Snopek.

Od loňského léta je v bazénu opravené posuvné dno, které bylo mimo provoz několik měsíců. Zařízení, které umožňuje v jedné části měnit hloubku vody od několika desítek centimetrů až téměř po dva metry, funguje v blanenském bazénu už od sedmdesátých let. V té době bylo posuvné dno v krytém bazénu v celé republice technickou novinkou.

„Jsou tam čtyři velké hydraulické písty, které pohybují s betonovým dnem bazénu. Kvůli stáří zařízení byly už některé díly zničené. Dno jsme tedy museli zastavit na jednom metru hloubky a na opravu počkat do léta, až se bazén vypustil," řekl Snopek. Dodal, že závada nakonec nebyla tak vážná, jak se původně zdálo. Stačilo jen vyměnit některé poškozené součástky. Oprava tak stála dvě stě tisíc korun.