Všechny budovy základních a mateřských škol v Adamově už mají zateplení za sebou. „Bylo to naším dlouhodobým cílem a mateřská školka v Jilemnického ulici je skutečně poslední, která ještě zbývá. Budova bude mít nová plastová okna, dělníci vymění i výplně dveří kvůli lepší izolaci a postarají se o nové omítky. Jedná se tedy o kompletní zateplení, od kterého si v prvé řadě slibujeme úsporu peněz za vynaložené energie, které dosud zbytečně unikaly," vysvětlil starosta Adamova Roman Pilát.

Řemeslníci budovu obsadí začátkem července. „V každém případě chceme, aby děti mohly na začátku září normálně nastoupit do školky. Provozní část proto stihneme vyřešit v prázdninových měsících. Venkovní práce přijdou na řadu později, protože ty režim ve školce zásadním způsobem neovlivní. Ale i ty budou hotové nejpozději na podzim, předběžně počítáme s koncem října," přislíbil adamovský starosta.

Náklady na zateplení překročí šest milionů korun. „Získali jsme dotaci přibližně dva miliony tři sta tisíc korun ze Státního fondu životního prostředí. Na zbytek si musíme vzít úvěr, ale jelikož budeme ručit našimi úsporami, úroky budou naštěstí docela nízké," dodal Pilát.