Starosta Cetkovic Petr Horák přikládá největší význam novým parkovacím místům. „Postavíme je na dvou místech. Lidé po nich dlouhodobě volají, a to oprávněně. Půjde o lokalitu poblíž místního kostela a poté v části obce Zádědiní. U kostela dosud řidiči na vhodném místě zaparkovat nemohli a auta nechávali stát u cesty. To se týkalo také návštěv domu pro seniory, který stojí poblíž," líčil Horák.

U Zádědiní způsobuje problémy příliš úzká silnice. „Když ji navíc začala lemovat auta, třeba popeláři tudy neprojeli. To samé platí pro stroje určené k zimní údržbě. Proto na tomto místě vznikne možnost zaparkovat pět aut, naproti kostelu dokonce deset," přislíbil Horák.

Navíc malý parčík

To však nejsou jediné změny, které Cetkovice čekají. „Snažili jsme se, aby projekt revitalizace veřejných prostranství pokryl co nejvíc drobných novinek. U Zádědiní tak můžeme opravit i povrch cesty, který není na několika místech moc dobrý. V části obce nazývané Malá strana chceme navíc postavit malý parčík, který poslouží lidem především k odpočinku," uvedl cetkovický starosta.

Parčík ale možná příští rok nestačí dokončit. „Zbytek prací s největší pravděpodobností ano. Hned začátkem příštího roku zahájíme výběrové řízení na firmu, která dostane projekt na starosti. Chceme, aby její pracovníci začali se vším pokud možno hned. Čím dřív u nás lidé pohodlně zaparkují, tím lépe," prohlásil Horák.

Cetkovičtí počítají s náklady na projekt ve výši přibližně půldruhého milionu korun, přičemž polovinu peněz zaplatí díky dotaci z Místní akční skupiny Partnerství venkova.