Městský úřad Blansko bude od osmi hodin ráno do pěti hodin odpoledne otevřený i v pondělí třiadvacátého a třicátého prosince. „V dřívějších letech jsme měli zavřené bez výjimky, ale protože je na některých odborech stále více práce, nemůžeme jinak," vysvětlil tajemník blanenské radnice Josef Kupčík.

Velký zájem je ke konci roku například o výměnu řidičských průkazů. „Lidé potřebují do dokladů razítka s letošním datem. Někteří nechávají své povinnosti na poslední chvíli. Naši zaměstnanci by samozřejmě byli raději doma, ale bereme to jako službu veřejnosti," uvedl Kupčík.

Od Štědrého dne do Nového roku lidi neobslouží v Informační kanceláři Blanka ani v městské knihovně. Už dvacátého prosince skončí také návštěvní hodiny v blanenské galerii. Výstavní rok završí expozice 25 milionů čar.

Kvůli čerpání dovolené zavře pro letošek blanenská poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy už následující pondělí. „S našimi klienty jsme domluvení. Samozřejmě mohou v případě potřeby využít služeb krizových center v Brně nebo Boskovicích. A když nám nechají vzkaz na záznamníku, ozveme se jim hned druhého ledna," slíbila psycholožka Hana Kubecová.