Úprava na I/43 je zbytečná třeba podle Michaely Fuksové. „Hloupý výmysl. Rozumný člověk tam teď předjíždět nesmí a nerozumnému je plná čára stejně jedno,“ okomentovala na sociální síti nové značení.

Podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Niny Ledvinové se ovšem jedná o velice nebezpečný úsek. „Přestože názory na plnou čáru jsou hodně negativní, došlo zde k několika smrtelným nehodám. Zmíněný úsek ale ještě čeká po změně značení bezpečnostní audit. Po něm může být vše jinak,“ připustila Ledvinová.

O kus dál mezi obcemi Lažany a Lipůvka se dělníci pustili do úpravy stoupacího pruhu. „Bude delší. Kvůli bezpečnosti pak dojde ke změně uspořádání jízdních pruhů při vjezdu do Lipůvky. Auta z rychlejšího pruhu se budou nově řadit do pomalého pruhu,“ upřesnila Ledvinová.

Ilustrační foto
Stovky závodníků. Řidiči u Břeclavi ignorují radar

Úpravy mají stát přes šest milionů. „Máte dojem, že cesta z Brna do Boskovic, což je asi třicet kilometrů, má trvat hodinu a půl? Jakákoliv úprava vozovky na I/43 a různé pomůcky nic neurychlí. Nevím, proč je v našem státě takový problém postavit kousek dálnice či rychlostní silnice,“ kritizoval úpravy silnice řidič Jan Pilský.

Nedávno silničáři dokončili rozsáhlou rekonstrukci silnice mezi Vyškovem a Tučapy. Za jednašedesát milionů korun. I k těmto úpravám mají řidiči řadu připomínek. „Doprava houstne, aut přibývá. Proč každá nová dopravní stavba znamená zúžení, zpomalení, les značek?“ podivil se jeden z motoristů Roman Novák.

Před časem vzbudil velký rozruch projekt opravy průtahu znojemskou příměstskou částí Hradiště. Úředníci tam totiž navrhli kruhový objezd. Na poměrně klidné a bezpečné křižovatce, kde místní nehodu nepamatují. I proto se většina obyvatel nápadu stavbařů velmi divila. Objezd byl součástí opravy průtahu za dvaapadesát milionů.

Slova místních lidí o bezvýznamnosti tohoto typu křižovatky potvrdila i policie. V prostoru křižovatky řidiči totiž téměř nebourali. „Šlo o drobné kolize s minimálními následky,“ potvrdila znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Ilustrační foto.
S nedostatkem lékařů má pomoci nábor studentů i stipendia