„Hlavním cílem úprav je zastřešení terasy vstupního průčelí budovy kina. Ke kavárně přistavíme také menší sklad. Nové zastřešení se přetáhne až nad stávající přístavbu. Dojde i k výměně oken a dveří, vyjma těch ve vstupním průčelí budovy, kde jsou výplně již z nedávné doby vyměněné,“ uvedl na webu města Jiří Svoboda z blanenského oddělení investic odboru správy a rozvoje města.

Pervitin i zbraně zadrželi blanenští kriminalisté a krajský policejní toxi tým na Blanensku.
Zátah na drogové dealery z Blanenska: v domě našli pervitin i upravené zbraně

Díky přístavbě může následně tamní kavárna rozšířit svou nabídku. Po výměně oken a dveří zase Blanenští očekávají úsporu energií. Nové budou i nápisy na budově kina a podsvícená vitrína pro plakáty.

Město v uplynulých dvou dekádách do oprav kina, které loni oslavilo sto let, investovalo už desítky milionů korun. Nechalo například kompletně vyměnit sedačky v hlavní sále, zavést digitální technologii promítání nebo vylepšit zvuk a vybudovat bezbariérový přístup. Po rekonstrukci je také zmíněná kavárna, vstup do budovy a elektroinstalace. „Letos v dubnu do kina přišlo více než pět tisíc diváků. Promítlo se čtyřiačtyřicet filmů a tržby byly bezmála 670 tisíc korun,“ informovali Blanenští.