S ostatními vrstevníky chodil pravidelně plavat do tamního bazénu. „Vždycky jsem si tam protáhl tělo. Letos jsem tam ale neplaval, protože provoz vodoléčby byl přerušený kvůli opravám. Už se moc těším, a myslím že nejsem sám, na nové zázemí,“ řekl Novák.

28
milionů. Tolik stála rozsáhlá oprava oddělení rehabilitace v Nemocnici Blansko. Komplet nová je vodoléčba.

Dělníci se do rozsáhlé opravy rehabilitačního oddělení nemocnice, kterou provozuje město, pustili letos v zimě. Úpravy stály bezmála třicet milionů korun. Nové prostory se mají otevírat v polovině července. Většina prací se odehrává v prostorách vodoléčby s bazénem.

Byly v havarijním stavu. „Novinkou je vodoléčebný Kneipův chodník nebo balneologické vany. Handicapovaní pacienti budou mít svoje sociální zázemí. Přibude také více cvičebních boxů. Díky tomu bude v každém boxu cvičit jen jeden člověk. Ne dva jako dosud,“ uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Ostrá.

Díky otočení schodiště do bazénu se příchozím naskytne pohodlnější vstup do vody. Přibudou také vířivé vany a zvedák na těžší pacienty. „V době oprav lidé rehabilitovali v plicním pavilonu, v prostorách elektroléčby a v blanenské Nemocvičně. Tam i nadále zůstanou dva cvičební boxy a dvě fyzioterapeutky,“ upřesnila Ostrá.

Nové jsou v této části nemocnice také rozvody vody, elektřiny a kanalizace. Úpravy se dotkly také šaten a sprch.

Ilustrační foto.
Do školy po americku: autobusová linka má pomoci, ozvali se i kritici