Cestující s předplatním jízdním dokladem získají tuhle možnost od října. Ostatní mají za odstavení vozu zaplatit dvacet korun za den.Na parkovací ploše pro osmašedesát aut momentálně dělníci chystají povrchy.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: Deník„Vznikne tam i deset míst pro motocykly a dohromady šestadvacet stojanů na kola. Šest jich bude klasických a deset v uzamykatelných boxech, kam se vejdou vždy dva stroje,“ informoval bílovický starosta Miroslav Boháček.

Možnost odstavení auta zdarma pro držitele předplatních jízdenek už představitelé obce probírali se zástupci firmy Kordis, kteří koordinují hromadnou dopravu v kraji.

Na variantu jsou připravení. „Pokud systém takhle nastaví, začne fungovat jako první v kraji, ne-li v celé republice,“ prohlásil mluvčí společnosti Květoslav Havlík.

Oprava silnice. Ilustrační foto.
Odříznuté Olomučany: kvůli opravě silnice je kompletně uzavřou

Parkoviště využijí kromě Bílovických i obyvatelé okolních Řícmanic, Kanic či Babic nad Svitavou. Už nyní u vlakového nádraží zaparkují na desítkách stání.V současnosti tam zajíždí autobusy linek 75 a 210. První sveze cestující až do brněnských Židenic nebo Slatiny, druhá pak do okolních obcí.