Noclehárna pro muže v Blansku v Luční ulici bude pro zájemce přístupná v pondělí v době od devíti hodin do tří odpoledne při dni otevřených dveří. V zařízení poskytuje charita pomoc mužům bez střechy nad hlavou.

Do dluhové pasti padá stále více rodin. Pracovníci charity na to budou upozorňovat rovněž v pondělí od deseti do dvou hodin na Wanklově náměstí v Blansku. „Nabídneme pouliční poradnu, kde se lidé dozví užitečné informace a rady, jak se nezadlužit. Připravena bude i uzlíková dílna a happening spočívající v pokusu vytvořit nejdelší lano z jednotlivých kusů látek. Kolemjdoucí budou moct navázat kus provazu a vytvořit tak řetěz jako symbol záchranného lana," přiblížila Dita Šebelová z blanenské charity.

Na středu devátého října od devíti do tří hodin organizátoři naplánovali den otevřených dveří ve Staré fabrice Blansko v Sadové ulici. Tam pomáhají lidem bez domova nebo těm, kterým hrozí, že se ocitnou na ulici. Ve stejný den od osmi do tří hodin se budou moct zájemci seznámit i s denním stacionářem a sociální rehabilitací, které charita zajišťuje pro postižené lidi v zařízení Betany v Dukelské ulici v Boskovicích.

Charita upozorní i na umírající lidi. Ve středu od osmi do čtyř hodin se tak v Blansku v Rožmitálově ulici a v Boskovicích před Kauflandem uskuteční akce nazvaná Koláč pro domácí hospic. „Každý, kdo si od nás koupí za pětadvacet korun koláč, přispěje na provoz domácí hospicové péče. Umožní tak umírajícím lidem setrvat co nejdéle v domácím prostředí," dodala Šebelová.