V pátek odpoledne od tří hodin bude svinošické hřiště patřit dětem, které se tím i symbolicky rozloučí s prázdninami. Své síly změří jednatřicet nahlášených soutěžících a vítěz získá pohár.

To pořadatelka Jitka Skoupá, která stála u zrodu soutěže, bude bojovat v jednom ze šestnácti smíšených párů dospělých, jimž soutěž začíná v sobotu v devět ráno. „Nejvíc se v minulosti účastnilo asi třiadvacet párů, teď je nás zhruba tak jako v počátcích. Můžeme ale určitě říct, že je o pétanque zájem i mezi nesoutěžícími. Akce vždy přiláká i hodně přihlížejících," dodává Skoupá.

Soutěže se účastní převážně partnerské či manželské páry, podmínkou je, aby alespoň jeden z nich bydlel ve Svinošicích. Vítězové pak získají putovní pohár se svými jmény.

Sobotní akce se podle pořadatelky stejně jako v předchozích letech určitě protáhne až do večera. I přesto, že meteorologové hlásí déšť. „Hráli jsem vždy za každého počasí, ani letos to neuděláme jinak. Zkrátka nasadíme kapuce, pláštěnky, postavíme deštníky i stan a hraje se dál," ubezpečuje s úsměvem Skoupá.