Mezi stánky se na náměstí v sobotu chystá i Jiří Danzinger z Olešnice. „Je to pohodová akce, na kterou chodíme s rodinou pravidelně každý rok. Projedeme si stánky, podíváme se na šermíře a ochutnáme burčák. Už se těším," řekl Danzinger.

Svatováclavský jarmark zahájí v sobotu v jednu odpoledne průvod šermířů městem. „Po výstřelech z dobových děl uvidí návštěvníci jarmarku vystoupení Barokní obrazy v podání šermířské skupiny Flamberg ze Žďáru nad Sázavou. Poté přijde na řadu hudební vystoupení a další šermířské klání Pro(v)daná nevěsta v režii šermířské formace Bellators," nastínila začátek jarmarku tajemnice olešnického obecního úřadu Marie Šafaříková.

Děti pak na náměstí zabaví divadelní společnost Kašpárek a čaroděj Cave. „Děti se mohou těšit na kouzla fakíra s ohněm a hady zakončené pyrotechnickými efekty," dodala Šafaříková.

Náměstí zaplní také stánky řemeslníků a různých prodejců regionálních produktů včetně stánků s burčákem a zabijačkovými pochoutkami. Svatováclavský jarmark v Olešnici zakončí v šest hodin večer šermíři ze skupiny Flamberg výstřely z děl.