Svůj slib věrnosti si před Bohem dali Dominik Božek, člen šlechtického rodu Mensdorff-Pouilly vlastnícího boskovický zámek, hrad a rozlehlé plochy lesů v okolí města, a Lucie Holbíková. Syna Terezie Mensdorff-Pouilly a Vladimíra Božka, přistěhovaného do Boskovic z Kanady, a jeho snoubenku, oddal v boskovickém kostele svatého Jakuba místní farář.
Pozvánky k obřadu rozeslaly rodiny obou snoubenců více než sto padesáti příbuzným a přátelům. Na svatební slavnost pak bylo na zámek pozváno na sto třicet hostů. Na jejich seznamu se tak mezi tradičními českými jmény objevovala také zvučná příjmení jako Lichtenstein, Lobkowitz, Strachwitz, téměř vždy doplněná slovem „graf“ či „gräffin“, tedy hrabě či hraběnka.
První hosté do Boskovic přijeli už několik dní před obřadem. K nim patřil například ženichův svědek a bratr Tom s rodinou, kteří přicestovali z Kanady. Brzy je následovali další příslušníci rozvětveného rodu – mezi nimi i hrabě Albert Mensdorff-Pouilly, jeden ze současných vlastníků panství.
„Byla to skutečně mimořádná událost. Poslední šlechtická svatba v Boskovicích byla asi před pěti lety, kdy se zde vdávala dcera Jana Mensdorff-Pouilly, jenž je jedním z majitelů zámku ,“ přiblížila právnička rodiny Iva Jonášková.
Celá slavnost se připravovala týden dopředu. Kromě stálých zaměstnanců zámku se na přípravách podílelo i několik pomocníků, celkem bylo do práce zapojeno přes padesát lidí.
„Po svatebním obřadu v kostele novomanželé odjeli kočárem na zámek. Tam se dělali svatební fotografie, garden party se odehrávala ve stanu v zámecké zahradě. Na svatbě bylo dost dětí, které se mohly pobavit ve skákacím hradu,“ přiblížila Jonášková. V podvečer se pak ještě svatební hosté fotili před zámkem a v devatenáct hodin následovala večeře. „Catering jsme připravovali asi čtyři dny. Pracovali na tom celkem čtyři kuchaři a já“, prozradil šéf Hradního restaurantu Bohumil Hauzar. Po odpoledním koktejlu následoval večerní banket. Jako předkrm na něm hosté ochutnali zvěřinové paštičky ve slaninovém kabátku, polévka byla knedlíčková, následovaly daňčí medailonky na víně s rozinkovou rýží. Dezertem byl svatební dort.
„Kolem jedenácté hodiny v noci byl ještě ohňostroj. Slavilo se až do rána,“ dodala Jonášková.
Nevěsta i další hosté svatbu hodnotili jako vydařenou. „Nebyla jsem nijak nervózní. Hlavně jsem ráda, že svatba proběhla tak hladce,“ řekla novomanželka Lucie Božková. „Na svatbu jsem se těšil, je dobře, že vyšlo počasí a vše se podařilo zorganizovat,“ doplnil jeden z vlastníků boskovického panství Bedřich Mensdorff–Pouilly.
Kvůli šlechtické svatbě zůstal od pátku až do pondělí uzavřen veřejnosti i boskovický zámek. „Věděli jsme o tom od počátku turistické sezóny, takže jsme návštěvníky informovali jak na internetových stránkách, tak i v informačních centrech. Celý minulý týden také visely cedule s touto informací v ulici Hradní směrem k zámku, lidé s tím tedy počítali,“ doplnila Jonášková.