Experimentální učebna vznikne v jedné ze tříd rájeckého Gymnázia a Střední odborné školy. „Třída se nachází v hlavní budově na Komenského ulici. Koupíme do ní nový nábytek, dvaadvacet notebooků a také pasco sady, což jsou moduly, pomocí kterých studenti zjistí fyzikální veličiny, zákony a další věci,“ přiblížil ředitel školy Stanislav Laštůvka s tím, že přístroje budou připojeny k počítačům stejně jako nové mikroskopy.

„Počítáme i s dataprojek­torem, interaktivní tabulí a dokonce i vědecko-technickou knihovnou. Podaří se nám tak propojit klasickou výuku s experimenty. Ty si vyzkouší sami studenti, některé jim kantor pouze předvede,“ pokračoval Laštůvka. Experimentální učebnu zařídí vedle stávající laboratoře.

Nová učebna bude stát téměř sedm a půl milionu korun. Škole však se zaplacením pomohou dotace. „Chtěli jsme, aby pro naše studenty nebyly technické předměty strašákem, aby je bavily. Navíc v poslední době se klade důraz právě na tyto předměty, což jsme chtěli šikovně skloubit s výukou cizích jazyků a humanitních předmětů,“ upřesnil ředitel, proč se do projektu pouští. Ráječtí začnou své plány uskutečňovat již v květnu.