Nejtěžší podle Musila bylo dodržet samotný postup. „Odborná komise hodně zohledňovala to, jestli jsme splnili všechny požadavky. Důležité bylo především dodržení správného názvu souboru. Protože kdyby jej pak nějaká firma vyhledávala ve své databázi, měl by jít snadno dohledat. Ostatní už šlo téměř samo. Museli jsme mít také odpovídající rozměry a tvary kola," vysvětluje Musil.

Ačkoliv měl na vytvoření modelu pouze dvě hodiny, nervózní nebyl. „Až před vyhlášením výsledků jsem začal intenzivně přemýšlet nad tím, jestli jsem neudělal nějakou chybu. Když jsem se pak dozvěděl, že jsem vyhrál, byl jsem za to moc rád," vzpomíná nadaný student. Na soutěž se dlouho připravoval. „Zúčastnil jsem se jí již loni, ale to jsem skončil na pátém místě. Učitelé nás výborně umějí naučit programování. Loni přes letní prázdniny jsem pracoval v jedné firmě v Černé Hoře, kde jsem dělal 3D výkresy. Hodně jsem se tam zdokonalil a zbavil nervozity," hodnotí Musil.

Kreslení ho baví od malička. „Ale kreslit na papír je něco jiného než dělat to samé v počítačovém programu. Líbí se mi, že mohu vymodelovat nějaké součástky, které se pak dají skutečně vyrobit. Může z nich vzniknout auto nebo motorka," vysvětluje Musil, který má úspěšně za sebou už i přijímačky na vysokou školu. Na podzim začne studovat obor základy strojírenství na VUT v Brně.