Do výběrového řízení se celkem přihlásilo šest firem. „Vybrali jsme tu, jejíž nabídka byla pro nás nejvýhodnější. Připravili jsme všechny potřebné doklady pro podpis smlouvy, ale její zástupci na poslední chvíli od projektu odstoupili. Nesouhlasili s některými administrativními náležitostmi. V tomto případě však udělali chybu oni, měli postupovat jinak a případné námitky vznést okamžitě. Přizpůsobili jsme se jim," popsal vedoucí blanenského odboru investic a územního rozvoje Marek Štefan.

Úředníci se nedohodli ani s dalšími účastníky řízení. „S vedením vítězné firmy jsme všechno probírali zhruba měsíc, což nás dost zdrželo. Druhá a třetí společnost v pořadí už poté ztratily zájem, pro nedostatek času do začátku zimy. Podle zákona smíme oslovit právě pouze první tři zájemce, ale cena, kterou nabízel čtvrtý, už pro nás stejně byla nepřijatelná," vysvětlil Štefan.

Konečná částka, kterou jsou Blanenští ochotní zaplatit, není podle něj důležitá. „Hlavní je, že jsme dosáhli ceny přibližně o čtyřicet procent nižší oproti původnímu rozpočtu. Teď vypíšeme nové výběrové řízení, které po dílčích úpravách projektu zahájíme ještě letos. Sice bude především vzhledem k povrchovým pracím dost záležet na počasí, ale počítáme s tím, že práce začnou na jaře příštího roku. Potrvají zhruba měsíc," dodal vedoucí odboru investic a územního rozvoje.