Za tribunou fotbalového a atletického stadionu ho doplnily herní prvky s mobiliářem. Plus čerstvě vysázené stromy. A to není zdaleka vše. „Cyklisté mohou na Sportovním ostrově Ludvíka Daňkě nově zdarma využívat uzamykatelné cykloboxy. Návštěvníci okruhu u baseballového hřiště zase boxy pro odkládání osobních věcí. Vedle skateparku se pak otevřelo v prostorách zrekonstruované bývalé ubytovny občerstvení, bistro Okruh,“ informovala mluvčí blanenské radnice Pavla Komárková.

Město do vylepšení investovalo zhruba čtyři miliony korun, na dalších více než pět milionů korun přišlo nedávno dokončené nové sociální zázemí aquaparku. Hotový je také mlatový chodník s lavičkami na pravém břehu řeky Svitavy. Vede v blízkosti asfaltového okruhu u baseballového stadionu, kde je velký pohyb běžců, bruslařů, cyklistů a lidí na procházkách. Cestu si Blanenští odhlasovali ve veřejné anketě. „Pro rodiče s kočárky nebo ty, kteří místem procházejí například při venčení psů, bude určitě vhodnější využít chodníček a nemuset se vyhýbat běžcům, cyklistům či sportovcům na in-line bruslích,“ uvedl Jiří Svoboda z blanenského investičního oddělení.

Křižovatka na silnici I/43 poblíž Sebranic je ve statistikách na druhém místě nehodovosti na Blanensku. Má ji nahradit kruhový objezd.
Kde se nejvíc bourá na Blanensku? V zatáčce pod Šebrovem a na I/43 u Sebran