Charvát je zároveň blanenským zastupitelem za Českou stranu sociálně demokratickou a předsedou Svazku vodovodů a kanalizací. Dosud pracoval jako jednatel společnosti Adavak, která se v Adamově stará o dodávku vody a tepla.

V nové pozici se chce podle svých slov zpočátku zaměřit hlavně na dvě oblasti. „Nejprve musíme zjistit, jaké jsou skutečné náklady jednotlivých středisek, které Služby Blansko provozují. Potřebujeme udělat analýzu, kolik stojí město akvapark, zimní stadion a další sportoviště. A v účetnictví je vést odděleně, aby to bylo přehlednější," řekl Charvát.

Druhým tématem bude zpracování nové koncepce parkování ve městě. „Třeba u blanenské pošty parkoviště blokují dlouhodobě odstavená auta. Musíme zavést nový systém, aby tam mohli zaparkovat i lidé, kteří jedou na poštu něco vyřídit. Třeba první hodina stání by mohla být zdarma a za další už by se platilo. Podobných lokalit je ve městě víc," dodal nový jednatel Služeb Blansko.

Podle starosty Blanska Ivo Poláka o nové koncepci parkování uvažuje vedení města už delší dobu. I s ohledem na stavbu nové parkovací plochy u blanenské nemocnice. „Musíme reagovat na potřeby místních lidí a také podnikatelů. Systém parkování chceme předělat. Největší problém vidím v tom, že na neplacených parkovištích prostor dlouhodobě blokují zaparkovaná auta," poznamenal Polák.