„Uvidíme, možná se z toho stane tradice do budoucna. Chceme, aby si lidé v areálu muzea mohli posedět a popovídat při zajímavém programu," uvedla starostka obce Jana Sedláková.

Spolu s obcí a občanským sdružením Muzeum Senetářov akci pořádala místní akční skupina Moravský kras se spřátelenými místními akčními skupinami ze Slovenska. V kulturním programu se tak představily nejen děti ze senetářovské mateřské školy a ze Soukromé základní umělecké školy Blansko, ale také foklórní a citarová skupina ze Slovenska a Maďarska.

Vyvrcholením programu bylo vystoupení dechové hudby Vlčnovjanka. „Součástí programu byl i jarmark, kde si zájemci mohli koupit například výrobky značky Moravský kras regionální produkt a prohlédnout si tradiční řemesla," doplnila starostka.

U muzea jsou po opravách také nové prostory z bývalých chlévů, obnovená je i stodola vedle muzea, kde je k vidění historická zemědělská technika. Podstatnou část nákladů na opravy zaplatila dotace Místní akční skupiny Moravský kras. Přes léto je muzeum otevřené od úterý do neděle, jinak na objednání.