Šebetov se totiž stal vítězem krajského kola v kategorii Elektronická služba. „Mám z toho velkou radost. Cenu jsme získali za službu SMS hlídač pohledávek. Ta funguje tak, že pokud má někdo z obyvatel Šebetova například nezaplacené nájemné nebo poplatek za psa a podobně, tak ho na to upozorníme SMSkou. Je to mnohem rychlejší a také levnější než posílání dopisů a upomínek poštou," přiblížil starosta Šebetova Zdeněk Čížek.

Pro Šebetov tak soutěž Zlatý erb pro letošek ještě neskončila. „Postoupili jsme do celostátního kola. Tam postupují jen ti, kteří získali první místo v jednotlivých kategoriích. Vyhlášení celostátního kola bude sedmého a osmého dubna v Hradci Králové," vysvětlil Čížek.

Zvláštní cenu veřejnosti si z krajského kola soutěže odnesli zástupci Křtin. „Ceny si velmi vážím, protože jejího vítěze neurčovala porota, ale sami návštěvníci stránek. Ocenili podle mě tak to, že naše webové stránky jsou originální a jiné než většina ostatních," řekl starosta Křtin František Novotný.

Kromě Šebetova a Křtin se úspěchu v krajském kole dočkala také Černá Hora a Petrovice. Černá Hora získala třetí místo v kategorii webových stránek obcí a Petrovice skončily s Vyškovem na společném druhém až třetím místě v kategorii elektronická služba. Porotu zaujala jejich služba Ohlášení nedostatků.

Cílem soutěže Zlatý erb je podpoření modernizace veřejné správy prostřednictvím informačních služeb.