Kouzlu Titanicu podlehl natolik, že už k němu v Šebetově uspořádal dvě výstavy. Vše podle něj odstartovalo cédéčko s písničkami ze známého amerického velkofilmu v režii Jamese Camerona. A nakonec i film samotný. „Začal jsem se o historii Titanicu zajímat víc. Shánět knížky, články, fotografie, filmy. A už mě to nepustilo," řekl Čolakovič.

Ke stému výročí první plavby Titanicu si koupil stavebnici bájné lodě. Dřevěné a mosazné díly skládal dva a půl roku. Nekonečné hodiny práce se však vyplatily. Loni v květnu v Šebetově uspořádal první výstavu. Přišlo na ni asi šedesát lidí. Kromě modelu lodi si lidé prohlédli knížky, okopírované dobové fotografie, plakáty nebo dokumenty. Na památku dostali palubní lístek. „Měl jsem obrovskou radost, že má práce k něčemu byla. Na výstavě jsem měl k historii Titaniku také doprovodný komentář. Myslím, že to bylo zajímavé, hlavně pro děti," dodal Čolakovič. Návštěvníky vítal stylově. V námořnickém. Pro velký úspěch výstavu koncem loňského roku uspořádal v Šebetově znovu. Přišlo na ni už sto lidí.

A co plánuje dál? „Určitě ještě nějakou výstavu udělám. Až budu mít nové materiály. Moc bych si přál získat nějakou skutečnou věc z této legendární lodi. Ale to se mi asi nepovede. Kdyby vyšla stavebnice Olympicu, který byl sesterskou lodí Titanicu, tak bych ji postavil. To mě láká. Do té doby ale nechám asi Titanic spát," usmál se muž.