S navrhovaným rozpočtem nesouhlasil například zastupitel Radek Mazáč. Poukazoval na to, že v době ekonomického růstu není vhodné hospodařit s tak výrazně schodkovým rozpočtem. „Vedení města dříve říkalo, že nechá v rozpočtu našetřené peníze na budoucí výstavbu sportovní haly. A nyní se dozvídám, že tyto peníze zmizely," uvedl Mazáč.

Baláčová ale vysvětlila, že utracení veškerých úspor si vyžádala situace na bankovních trzích. Ta neumožňuje zhodnocování naspořených financí, naopak hrozí záporná úroková sazba.

Rozpočet se nezamlouval ani bývalému starostovi a dnes opozičnímu zastupiteli Jaroslavu Dohnálkovi. „Utrácíme úplně všechny peníze, a to takovým způsobem, že je tak trošku rozfrcáváme. Přitom nás ve městě v budoucnu čekají velké investiční akce. Například oprava sokolovny, letního kina, přemístění knihovny nebo obchvat na Jevíčko. Investiční vize jsou to velké. Ale příští rok si všechny peníze rozpustíme v rozpočtu, podle mého také na akce zbytné," zhodnotil Dohnálek.

Baláčová uvedla, že město sice utrácí všechny naspořené peníze, ale přitom nemá jediný bankovní úvěr. „A to je mezi ostatními městy v České republice dnes poměrně ojedinělé," řekla.

Podle starostky Boskovic Hany Nedomové není investice do majetku města v žádném případě „rozfrcávání" peněz. „Mimo jiné investujeme do oprav cest a chodníků v ulicích Tyršova, Legionářská, Štefánikova anebo opravíme chodník ke hřbitovu. Tak, jak si obyvatelé města při diskusi o rozpočtu přáli," uvedla Nedomová.

Město investuje také například do dalších oprav letního kina či budování sportparku, jehož součástí bude vedle lesních cyklistických tras pro horská kola a cyklokros také zázemí pro cyklisty. „Jednou z největších investic bude přístavba mateřské školy na ulici Bílkova. Rozšíříme ji o dvě třídy, které pojmou čtyřicet osm dětí. Bude to stát šestadvacet milionů korun, většinu pokryje dotace," přiblížila Nedomová.

Z nového rozpočtu nejsou příliš nadšení v Mladkově, který je místní části Boskovic. Osadní výbor totiž zjistil, že nedostane peníze na opravu silnic. „Oprava cest se u nás řadu let odkládá. Dříve proto, že nebyla kanalizace, ta je ale již od loňska hotová," uvedla předsedkyně osadního výboru v Mladkově Zdeňka Boháčková. Místostarosta Boskovic Petr Malach ale uvedl, že město do místních částí investuje pravidelně. Příští rok půjde na opravu vodovodu v Mladkově přes jeden milion korun.