Ano, které před časem vypovědělo spolupráci, míří do opozice, stejně jako Sportovci. „Koaliční smlouvu podepíšeme v pondělí 12. dubna. Nové personální obsazení radnice zveřejníme až po podpisu smlouvy,“ uvedl současný starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek (ODS).

Ten podle informací Deníku zůstává v čele druhého největšího města na Blanensku dál. Na radnici v nejbližších týdnech naopak skončí na pozici uvolněného starosty Lukáš Holík (Ano) a také druhý místostarosta Radek Mazáč (Sportovci), který pro město pracoval na částečný úvazek.

Starosta Boskovic Jaroslav Dohnálek.
Nová koalice v Boskovicích: Jednání jsou na začátku, říká starosta

Právě kvůli Mazáčovi a jeho kauze neohlášeného střetu zájmů při zakázce výstavby střediska centrálního zásobování teplem, vypovědělo Ano nedávno původní koaliční smlouvu. „Pana Mazáče jsme vyzvali, aby odstoupil. To se nestalo. S jeho postojem ohledně CZT nesouhlasíme, stejně jako s některými kroky u přípravy výstavby sportovní haly. S ostatními členy koalice jsme problém neměli a spolupráce byla dobrá. Nemohli jsme ji však vypovědět jen jednom z partnerů,“ uvedl Lukáš Holík. Nové vedení města by měli Boskovičtí zvolit koncem dubna na jednání zastupitelstva.