Zápas ovšem nebyl o jedné neproměněné penaltě. Šance i chyby se kupily na obou stranách. Rousínov jel do Ráječka s pokorou, kouč Boušek by byl spokojený i s bodem. Olympia ale ukazovala od začátku svoji sílu. A stejně tak demonstrovala, jak umí zahazovat šance. Naštěstí pro ni se ta ze 13. minuty ujala. Po centru od lajny se Tenora položil do rány a gólman Rousínova neměl šanci.

Druhou branku přidali domácí v 38. minutě. Míč vybojoval Kuldan, poslal za obranu Mička, ten před gólmanem posunul Martinu Sehnalovi a před ním už čekala prázdná brána.

Rousínov mezitím nedal gólovku, když šel po chybě Štrajta a kolmici za obranu sám na gólmana hostující útočník a na hranici vápna jej vychytal Bednář.

KRAJSKÝ PŘEBOR
SK Olympia Ráječko – Framoz Rousínov 4:2 (2:0)
13. a 70. Tenora 2, 38. Sehnal M., 90. Sehnal J. (pen.),  – 59. Žoček, 87. Benda

„Rousínov měl v podstatě jednu vážnější šanci, my jsme měli tři nebo čtyři, které jsme neproměnili, to je naše bolest každý zápas. Sice vedeme, ale 2:0 to neskončí, musíme pokračovat dál," uvedl o přestávce sekretář Olympie Marek Bláha. Ukázalo se, že svůj tým zná dokonale. Ve druhém oločase opravdu padaly další góly.

Rousínov začal po přestávce rychle přistupovat k domácím hráčům a stěžovat jim rozehrávku. Přesto si domácí už ve 50. minutě vytvořili tutovku. Po trestném kopu vybojoval míč Jan Sehnal, poslal do vápna Tenoru, který krásně našel Martina Sehnala. Kanonýr ovšem nastřelil pouze vybíhajícího gólmana.

V 57. minutě se míč odrazil k Martinu Sehnalovi, ten posunul volnému Mičkovi, který pálil nad. „Už to prosím vás proměňte," bědoval nad neproměňováním šancí u postranní čáry kouč Ráječka Oldřich Janusicza.

Bohužel pro domácí ho vyslyšeli po dvou minutách hosté a začali naplňovat tradiční scénář ze zápasů Ráječka. K trestnému kopu z dvaceti metrů se postavil kapitán Rousínova Žoček a střelu hezky zakroutil do šibenice. Bednář se po míči jen ohlédl. „Nevím, jestli to byl můj gól, šlo to přes zeď. Kdybych tam skočil, asi bych to stihl, kroutilo se to a nakonec to tam zapadlo," podotkl k brance ráječský gólman.

V té samé minutě nařídil rozhodčí za faul na hranici vápna penaltu. K ní se postavil znovu Žoček a Bednář ho fantasticky vychytal. Pomohlo mu, že hostující kapitán poslal střelu doprostřed brány.

„Věřil jsem si, že to proměním, dvě branky už jsem z penalty předtím dal. Chtěl jsem to kopnout trochu výš a to se mi nepovedlo. Myslím si, že to byl klíčový okamžik zápasu," litoval po utkání Žoček.

Rousínov neproměněná penalta nepoložila, naopak, hnal se za vyrovnáním, ale vyložené šance si nevytvářel. V 63. minutě míč jen prosvištěl pokutovým územím Ráječka.

V 70. minutě už bylo v ochozech zase veseleji. Jan Sehnal rozehrál trestný kop, Martin Sehnal pak našel Tenoru, ten se skvěle uvolnil a zblízka napálil balon do brány.

Po dalším trestném opu si naskakoval Tenora na hlavičku, ale v záklonu minul bránu. Znovu zkoušel překonat gólmana po rohu Jana Sehnala, kdy prudce hlavičkoval jen do nohou brankáře.

V 87. minutě hosté opět snížili. Díky nedůslednosti domácích hráčů se po brejku zleva dostal míč do vápna Ráječka a po několika pokusech nakonec všechno propálil rousínovský Benda.

O minutu později Olympia definitivně uklidnila domácí fandy. Po brejku pronikl do vápna Mičko, naběhl si na faul, rozhodčí odpískal penaltu a tu s přehledem proměnil Jan Sehnal. Za stavu 4:2 už bylo rozhodnuto. Zápas skončil trestným kopem Jana Sehnala, ten pouze minul vzdálenější roh hostující brány.

„Měli jsme šance v první půlce, dostali jsme zbytečnou branku na 2:0. Ale vzal bych to dneska na sebe, kdybych proměnil tu penaltu na 2:2, minimálně bod jsme mohli mít. To snížení na 3:2 potom už bylo o ničem," myslí si rousínovský kapitán Žoček.

Jeho protějšek s kapitánskou páskou Jan Sehnal mohl být veselejší. „První půlku jsme na ně vlítli, dali jsme jim dvě branky a měli jsme je dorazit třetí. Nedali jsme dvě šance a oni se dostali do hry gólem na 2:1 a začali zlobit. Z těch týmů, co tady hráli, byli zatím nejlepší," vysekl hostům poklonu Sehnal.

Ráječko teď čekají zápasy se silnými soupeři. V sobotu jede do čtvrtých Bosonoh, pak doma hostí třetí Vojkovice. Olympia je po jedenáctém kole v tabulce krajského přeboru druhá za suverénními Mutěnicemi, má ale oproti týmům okolo zápas navíc.