V reakci sepsal také petici, protože uzavření zahrádky je pro něj likvidační. Podepsalo ji téměř čtyři sta lidí. Boskovičtí radní nakonec po jednání všech tří stran zvolili kompromis. Zahrádka na terase povolení dostala, ale s několika omezeními.

Musí zkrátit otevírací dobu. Ve všední dny může být otevřená jen do osmi večer. Kromě pátku, kdy zavírá v devět. Stejně jako v sobotu. „V neděli pak bude otevřená do osmi hodin večer. Provozovatel je dále povinen ihned po skončení provozní doby zahrádky udělat taková opatření, aby nemohlo dojít k užívání restauračních stolků a židlí hosty restaurace a jinými osobami,“ informoval mluvčí boskovické radnice Jaroslav Parma.

Terasa se nachází na městském pozemku. Podnik tam musí zahrádku navíc nově oddělit mobilními zástěnami o výšce minimálně metr osmdesát. „Provoz v tomto režimu máme na zkoušku do konce července. Uvidíme, jak to bude fungovat. Částečně se sníží kapacita terasy, zajistit mobilní zástěny a zeleň nebude jednoduché, ale nějak se s tím popereme,“ řekl Deníku Rovnost provozní restaurace U Rabína Petr Botoš.

V Krasové je krásně! Babyboom ve vesnici na Blanensku odstartovaly před lety dostupné stavební pozemky, která nabízela obec.
Babyboom v Krasové a jak je to jinde? Proklikejte si mapu, kolik dětí žije u vás

Největší problém vidí ve zkrácení otevírací doby. „Spousta lidí k nám chodí po práci na večeři a posedět. Na šestou, půl sedmou. Nachystat jídlo a hlavně ho sníst do zavíračky v osm bude problém. Nechci ale předjímat. Jsme rádi, že se podařilo domluvit alespoň na nějakém kompromisu a můžeme otevřít. Tímto bych chtěl poděkovat vedení města. Letí zahrádka je pro nás v teplých měsících klíčová,“ dodal provozní.

Zahrádku na terase nad bývalými masnými krámy by chtěli Boskovičtí otevřít nejpozději do začátku června. „Paráda, to by byla největší chyba to zrušit. Bezva posezení u dobrého jídla a pivečka,“ okomentoval na sociální síti obnovu zahrádky jeden z hostů.