Obor diplomovaná všeobecná zdravotní sestra přesídlil z ulice Hybešovy na Komenského a maturitní obor ekonomika a podnikání a dálkové studium přešly z Komenského na Hybešovu. „Maturitní obory jsme chtěli soustředit do jedné budovy. Na Komenského je zároveň mnohem lepší odborné zázemí pro výuku zdravotnického oboru. Dosud byla výuka těchto oborů promíchaná v obou ulicích a učitelé museli přecházet tam i tam. To již nyní není potřeba," řekla zástupkyně ředitele školy Hana Švecová.

Ředitel Pavel Vlach upřesnil, že škola má také v plánu nakoupit moderní vybavení. Aby se studenti mohli naučit všechno, s čímž se setkají v praxi. Pro zdravotnické obory plánuje pořídit třeba moderní lůžka. „Nyní máme jen vyřazené z nemocnice. Dále hodláme zakoupit například modely, na kterých se naučí, jak pomoci pacientům při intubování nebo ošetřování zlomenin," popsal Vlach.

Pro obor ekonomika a podnikání a informační technologie chce podle něj škola pořídit například frézu nebo robotickou ruku. „Již jsme podali žádost o dotaci na ministerstvo pro místní rozvoj. Přibližně v listopadu bychom se měli dozvědět, jestli jsme uspěli. Náklady přijdou na zhruba dvacet milionů korun," doplnil Vlach.