Do areálu se například ve tři čtvrtě na dvě nedostala matka, která si chtěla jít zaplavat se svými dvěma dětmi. „Těšili jsme se. Pokladní nám ale řekla, že to nejde. Že je tam podezření na únik chloru,“ řekla u vstupu do aquaparku žena z Blanska, která nechtěla sdělit své jméno.

Tradičně se nejvíce sezonního ovoce a zeleniny prodává ve Znojmě na výpadovce na Prahu.
Čerstvé a chutné, ale nebezpečné. Prodej u silnic může zvýšit riziko nehod

Podle vedoucího sportovních provozů Služeb Blanska Pavla Ševčíka ale o únik chloru nešlo. „Nevím, jak by k něčemu takovému mohlo dojít. Naši pracovníci tam okamžitě odebrali vzorky a žádný chlor nezjistili. Ani únik jsme nezaznamenali, to by vypadalo úplně jinak. Dítě, které odvezla sanitka, bylo údajně astmatik,“ okomentoval Ševčík.

Vzorky odebrali i jihomoravští hasiči, kteří do areálu dorazili. „Poslali jsme je do laboratoře,“ sdělil mluvčí David Jirouš.

Policisté, kteří v místě rovněž zasahovali, podle mluvčího Bohumila Maláška žádné pochybení ze strany provozovatele nepotvrdili. „Podle předběžných výsledků byla hladina chloru hluboko pod normou,“ konstatoval mluvčí.

Kvůli bouřce a silnému dešti v pátek večer a v noci vyrazili hasiči z Blanenska skoro třicetkrát do terénu. Co se týká celé jižní Moravy, výjezdů měli pětačtyřicet.
27 výjezdů kvůli bouřce. Hasiči osvobozovali ovce, které uvěznil spadený strom

Jak Deník Rovnost zjistil od důvěryhodného zdroje, chlapec byl alergik, což měl potvrdit i jeho otec. Že nešlo o zvýšenou koncentraci životu nebezpečných látek, pak ostatně potvrdilo znovuotevření areálu. Už ve čtvrt na čtyři odpoledne se v bazénu podle záznamu z webkamery opět lidé koupali.