Zatímco donášková služba poštovních doručovatelek bude fungovat bez omezení, přímo na poště v ulici Dvorská si lidé dva dny na konci března nic nevyřídí. „Poštu zavřeme kvůli dlouhodobě plánované rekonstrukci přepážkového pracoviště. Měli bychom to stihnout za čtyři dny, bude se totiž rekonstruovat už od soboty,“ uvedl manažer České pošty pro obvod Blansko Tomáš Křepela.

Plánovaná rekonstrukce pošty, kde jsou dvě přepážky, má přinést hlavně příjemnější prostředí, a to jak pro personál, tak pro zákazníky. „Po oba dva dny si lidé mohou poštovní služby vyřizovat na pobočce v Hybešové ulici, která je otevřená od pondělí do pátku od osmi ráno do šesti hodin večer,“ doplnil Křepela.

Obě dvě blanenské pobočky pošty sídlí v pronajatých budovách. Zatímco pošta ve Dvorské ulici po vylepšení volala, v Hybešové ulici se už nějakou dobu pracuje v moderním prostředí. „Budovu rekonstruoval majitel před několika málo lety, takže pobočka je téměř nová. Také je větší, nechybí tam ani vyvolávací systém,“ doplnil Křepela a dodal, že Česká pošta letos na jižní Moravě plánuje ještě několik dalších rekonstrukcí a nejméně jednu i na Blanensku. Kde to bude, však zatím říct nechtěl.

Na poštu ve Dvorské ulici se lidé vrátí ve středu osmadvacátého března.