„Letošní stříbro má pro nás cenu zlata. Věděli jsme, že obhájit loňskou pozici bude ve velmi silné konkurenci prakticky nemožné. Na mistrovství jsme se jeli hlavně bavit,“ vypráví Hlaváček.
Úvodní dva kvízy ze čtyř Blanenským příliš nevyšly. Soupeři jim sice utekli jen o pár bodů, přesto v umístění – jak říkají na bedně – už nedoufali. Nakonec si ale přece jen mohli vzájemně plácnout.
Hospodský kvíz je týmová vědomostní soutěž, která se koná každý týden ve stovkách hospod po celé republice. V zahraničí je nesmírně populární a v Česku zažívá v posledních letech velký boom. Do Pardubic, kde se šampionát konal, vyrazili All In i s rezervním týmem v sedmnácti lidech. Z Blanska, které je kolébkou české podoby zmíněného kvízu, startovalo na mistrovství několik družstev.

„Celkem na mistrovství bylo šestasedmdesát celků. To je přes pět set vědomostmi nabitých soupeřů. Kvízové otázky byly z různých oblastí. Hudba, politika, sport, zeměpis, historie. Prostě všechno, co si lze představit. Soutěžící si museli poradit i se zvukovými ukázkami nebo ochutnávkami,“ vysvětluje Hlaváček.
Mezi soupeři měli Blanenští i družstvo se dvěma soutěžícími, kteří excelují v televizní vědomostní soutěži Na lovu. Konkrétně v roli lovců. V celkovém hodnocení se jim ho podařilo nechat za sebou.
Blanenský tým se podle Hlaváčka už několik let při hospodských kvízech pravidelně schází v tamní restauraci Na Pražci. I tam je velmi silná konkurence a vyhrát místní vědomostní soutěž není jednoduché. „Složení našeho A týmu a družstva All In lavička je velmi pestré. Od majitele autoškoly, přes bývalého učitele, po studenty, živnostníky a úředníky. A není to jen doména mužů, soutěží samozřejmě i ženy,“ říká.

Dodává, že mezi sebou mají specialisty na různé vědomostní oblasti, ale silnou stránkou je semknutost a všeobecný přehled. „Trénovat se na kvíz ale moc nedá. Jsou to vědomosti, které člověk získává celý život. Fungujeme spolu i mimo kvízy. Jsme parta fajn lidí, sedli jsme si,“ uzavírá Hlaváček.